استارتآپ هلندی Farmless امروز اعلام کرد که 1.2 میلیون یورو سهام پیش از بذر را با ارزشگذاری نامشخصی جمعآوری کرده است تا پروتئینهای ایجاد شده بدون نیاز به عملیات کشاورزی سنتی را به میز ما بیاورد. بحران اقلیمی به این معنی است که هرگز برای ایجاد منابع غذایی جایگزین به منظور محافظت از سیاره ما و تغذیه جمعیت در حال رشد آن به طور موثر و پایدار، فشار بیشتری وجود نداشته است. بنیانگذار و مدیر عامل Farmless، عدنان اونر معتقد است که رویکرد جدید Farmless در تولید پروتئین می تواند تغییرات مثبتی را برای آنچه می خوریم و نحوه تولید آن ایجاد کند.
اونر، زمانی که به طور انحصاری با TechCrunch صحبت می کرد، گفت: «چند سال پیش من فکر کردم که چگونه می توانم بیشترین تأثیر را در استارتاپ بعدی خود داشته باشم. “من متوجه شدم که تعداد کمی از مردم هستند که تولید غذا را به طور چشمگیری از نظر زمین و منابع کارآمدتر می کنند. اگر بخواهیم قرنها پراکندگی کشاورزی را معکوس کنیم و در طول زندگیام جهان را احیا کنیم، تولید غذای کارآمد بسیار مهم است… زمانی که فهمیدم مسیر بسیار بهتری برای غذا نسبت به کشاورزی سنتی وجود دارد، بسیار هیجانزده شدم: تخمیر بر اساس برق تجدیدپذیر.
در حال حاضر تعداد زیادی جایگزین پروتئین غیر حیوانی در دسترس است، اما Farmless معتقد است که با روش تخمیر خود چیزی کاملاً متفاوت است. فرآیند تولید آن به شکر متکی نیست، بلکه به ماده اولیه مایع ساخته شده با CO وابسته است2، هیدروژن و انرژی های تجدید پذیر. این بدان معنی است که نه تنها به پنج صدم زمین در مقایسه با تولید پروتئین حیوانی نیاز دارد، بلکه بین 10 تا 25 برابر زمین کمتری نسبت به سایر انواع پروتئین های گیاهی دارد.
اونر گفت: “با پلت فرم تخمیر خود، هدف ما این است که به طرز چشمگیری بهتر از کشاورزی حیوانی عمل کنیم و به طور قابل اعتماد پروتئین های ارزان قیمت را در مقیاس سیاره ای تولید کنیم.” ما معتقدیم این فناوری پتانسیل پایان دادن به کشاورزی کارخانهای، بازگرداندن سیاره ما و کاهش گیگاتونها کربن را دارد.
Farmless با مشارکت HackCapital، Sustainable Food Ventures، VOYAGERS Climate-Tech Fund، TET Ventures و فرشتگان Jenny Saft از طریق برنامه Atomico Angel، 1.2 میلیون یورو دور اولیه خود را از رهبران Revent، Nucleus Capital و Possible Ventures جمع آوری کرده است. رون شیگتا، مارتین وبر، ریک برنشتاین، نادین گایزر، جوی فاچر، میشل تاراونه، الکساندر هافمن و کریستین استیبنر.
اونر از TechCrunch هم از طریق احتمالات کوتاه مدت و هم درازمدت که این بودجه باز کرده است صحبت کرد.
اونر گفت: «با این دور، ما توانستیم میکروبهایی را پیدا کنیم که طعم و مزه پروتئینهای حیوانی دارند، یک آزمایشگاه راهاندازی کرده و تیمی از دانشمندان تخمیر و غذا بسازیم.» ما در حال حاضر در حال توسعه نمونه اولیه محصول خود هستیم که یک پروتئین کامل با اسید آمینه با عملکرد بالا است.
علاوه بر ایجاد این الزامات ضروری برای ایجاد یک تجارت، این بودجه باید به گسترش Farmless کمک کند و محدودیتهای آنچه را که میتوان با پروتئینهای مصنوعی تولید میشود، برطرف کرد.
اونر گفت: «ما همچنین مرزهای عملکرد فرآیند تخمیر خود را تحت فشار قرار می دهیم. “گامهای بعدی حرکت به سمت کشتیهای تخمیر بزرگتر، ساخت زنجیره تامین ما، دریافت تاییدیه نظارتی برای اولین محصول ما و ارائه آن به بازار با شرکای مناسب است.”
در دراز مدت، Farmless امیدهای زیادی به جایگزین پروتئین خود دارد.
اونر گفت: پلت فرم تخمیر بدون مزرعه به طور بالقوه می تواند یک مجموعه غذایی کاملاً جدید ایجاد کند که پروتئین ها، کربوهیدرات ها، چربی های مفید، ویتامین ها و مواد معدنی را از پایین به بالا تولید می کند. ما در حال ایجاد یک رابط جدید بین غذا و برق هستیم، به این معنی که میکروب هایی را که به دلیل خواص غذایی و توانایی آنها برای رشد بر روی مواد اولیه مبتنی بر انرژی های تجدیدپذیر انتخاب شده اند، اهلی می کنیم.
از دیدگاه Farmless، این پتانسیل را دارد که در 10 سال آینده تحولات زمین را تغییر دهد.
اونر گفت: “اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، تخمیر مواد غذایی را در دهه آینده وارد جریان اصلی خواهیم کرد.” “هدف نهایی ما آزاد کردن تولید غذا از حیوانات و زمین های کشاورزی است، بنابراین ما می توانیم مقادیر زیادی از زمین را برای بازگرداندن سیاره خود بازگردانیم، کربن را از جو خارج کنیم و حیوانات را از سیستم غذایی آزاد کنیم.”
همانطور که اونر توضیح داد، علیرغم نظرات مثبتی که هم از سوی Farmless و هم از طرف سرمایه گذاران آن جریان دارد، برخی از موانع نظارتی احتمالی در سفر آن به سمت پروتئین های تولید شده در تخمیر وجود دارد.
در سازمان ایمنی غذای اروپا (EFSA) رویه مواد غذایی جدید به طور گسترده دارای دو مرحله است. یکی از آنها بخش ایمنی مواد غذایی است که بسیار عالی است. با این حال، پس از دریافت نظر مساعد از EFSA، همه کشورهای عضو می توانند رای دهند و این روند را به یک فرآیند بسیار سیاسی و غیرقابل پیش بینی تبدیل می کند.
در نتیجه محدودیتهای نظارتی، Farmless ممکن است با مشکلاتی در تولید یک جایگزین پروتئینی که مردم واقعاً میخواهند بخورند، مواجه شود.
اونر گفت: «در حال حاضر مزههای عمومی محصولات مبتنی بر تخمیر تحت هیچ شرایطی در هلند مجاز نیست، و دریافت بازخورد مشتری قبل از طی فرآیند نظارتی فرآیندی پیچیدهتر است.»
همچنین تنگناهای مالی احتمالی در افق برای Farmless و در واقع هر شرکت دیگری که به زیرساخت وابسته است وجود دارد.
اونر گفت: «سرمایههای مخاطرهآمیز معمولی بازگشت سرمایه بالایی میخواهند که با پروژههای زیرساختی مطابقت ندارد. این پلها باید با تأمین مالی پروژه پر شوند، در حالت ایدهآل با حمایت دولت برای افزایش انتقال به یک سیستم غذایی پایدارتر و مقرونبهصرفهتر، درست مانند آنچه برای انرژیهای تجدیدپذیر و وسایل نقلیه الکتریکی انجام دادیم.»
هر چقدر هم که دنبال کردن این و سایر فناوریها سخت باشد، Farmless آن را کاملا ضروری میداند که انسان جایگزینی قابل اجرا برای پروتئین حیوانی بسازد. و اگر زمینهای زراعی بسیار فشرده نباشد، حتی بهتر است.
اونر گفت: “کشاورزی حیوانات در همان دسته صنعت سوخت های فسیلی قرار دارد.” “این باعث بسیاری از چیزهای بد می شود: از دست دادن تنوع زیستی (بیش از 90٪ جنگل زدایی مناطق استوایی)، CO22 انتشار، بیماریها، افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی، استفاده از آفتکشها، کاهش آب شیرین، فرسایش خاک، شکوفههای جلبک – این فهرست ادامه دارد.»
Oner و تیم Farmless از حمایت سرمایه گذارانی که احساس فوریت و پتانسیل خود را به اشتراک می گذارند، خوشحال هستند.
اونر گفت: “ما مفتخریم که توسط این گروه بزرگ از سرمایه گذاران باتجربه فناوری آب و هوا که در ماموریت رادیکال ما سهیم هستند، حمایت می شویم.” آنها به اندازه ما مشتاق هستند تا راهی قابل اعتماد برای تولید پروتئین های کم هزینه در مقیاس سیاره ای، پایان دادن به کشاورزی کارخانه و بازگرداندن سیاره ما پیدا کنند.